Zo knap je een bouwval op!

Als je erg handig bent dan zijn er verschillende manieren om veel geld te verdienen. Zo zou je bijvoorbeeld als zzp ‘er kunnen werken voor een groot bouwbedrijf. Indien je al wat vermogen bij elkaar hebt gespaard en houdt van een uitdaging, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een oude woning op te knappen. In dit artikel leggen we uit waar je in dit geval allemaal aan moet denken. 

Maak duidelijke afspraken met de bank

Als je van plan bent om een woning puur als investering op te knappen, dan kan het slim zijn om hiervoor contact te leggen met een bank. Op het moment dat je er financieel zelf niet uitkomt, kun je in dat geval geld lenen. Daarmee voorkom je dat het bouwproject stil komt te liggen doordat er geen budget meer is. Ga bij meerdere banken op gesprek om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Kies vervolgens een partij met een zo laag mogelijk rentepercentage en een prettige werkwijze. 

Besteed een aantal klussen uit

Indien je een woning volledig wilt opknappen, is het zeer aan te raden om een aantal klussen uit te besteden. Zo zou je bijvoorbeeld het schuren en verven van de kozijnen uit kunnen besteden aan De Bell Schilderwerken. Zij weten precies hoe ze dit aan moeten pakken en kunnen zorgen voor een erg mooi eindresultaat. Naast het goede eindresultaat geeft het je ook de mogelijkheid om tijd te investeren in andere klussen. Hierdoor kun je de woning eerder afronden en dat is prettig. Vooral als dit momenteel de enige vorm van inkomsten is voor je. 

Kijk of er geen vergunningen nodig zijn

Voordat je een oude woning koopt, is het belangrijk dat je kijkt naar wat er wel en vooral ook naar wat er niet gebouwd mag worden. Voor bepaalde verbouwingen heb je namelijk een vergunning nodig en het zou erg jammer zijn als je hier pas te laat achter komt. In behoorlijk wat gevallen heeft dat er namelijk voor gezorgd dat de verbouwing ongedaan gemaakt moest worden. Dit brengt erg veel kosten met zich mee en kost bovendien ook veel geld. Voorkom dit en doe op tijd onderzoek naar de mogelijkheden.