Waarom is het verstandig om het dak te controleren na een hevige storm?

Wegens verandering in het klimaat begint het steeds vaker te stormen in Nederland. Dat is erg vervelend, maar ook veroorzaken deze stormen zeer veel schade. Daken zijn de gevoeligste onderdelen van elke woning en daken moeten daarom regelmatig gecontroleerd worden, vooral na een hevige storm. In dit artikel lees je waarom dat belangrijk is. 

Stormschade kan veel gevolgen hebben 

Je dak laten controleren door Eigenhuis Dakdekker in Waalwijk doe je natuurlijk niet voor niets. Het is de bedoeling dat het dak gecontroleerd wordt op aanwezigheid van stormschade. Stormschade kan namelijk zeer veel gevolgen hebben voor de staat van de woning, maar ook voor de inwoners van de woning. Mocht er niets gedaan worden aan stormschade, dan kan stormschade zich uitbreiden. Het komt weleens voor dat mensen jaren in een woning hebben gewoond met stormschade en dat het dak van de woning vervangen moest worden. Je kunt je wel voorstellen dat je dan een behoorlijk bedrag in de woning moet investeren. Gelukkig krijgen veel mensen in dat geval een dakschade vergoeding van de verzekering.

De waarde van je woning neemt niet af 

Een van de grootste voordelen van het laten controleren van het dak, is dat dit ten goede komt voor de waarde van de woning. Schade wordt dan op tijd ontdekt en indien nodig gerepareerd. Hierdoor zal je dak niet snel onherstelbare schade oplopen en dat is natuurlijk erg fijn. Het is wel belangrijk dat je dit werk laat uitvoeren door een dakdekker. Een dakdekker is namelijk gespecialiseerd in het bedekken en repareren van daken. Daarnaast weten zij als beste hoe een dak onderhouden moet worden. Het is verstandig om een contract met een dakdekker af te sluiten, want je hebt er dan helemaal geen omkijken naar. 

Spoedhulp bij stormschade 

Sommige stormen zijn zo heftig dat er enorm veel schade kan ontstaan aan het dak van je woning. Hierdoor kan het water naar binnen stromen en dat kan voor duizenden euro’s aan schade aanrichten. Het is dan belangrijk dat je een dakdekker direct laat komen, maar dat kan erg lastig zijn. Veel dakdekkers kunnen pas de volgende dag of willen niet direct langskomen. Het is in zo’n geval verstandiger om op zoek te gaan naar een dakdekker die ook spoedhulp aanbiedt.