Hoe ziet een mantelzorgwoning eruit?

Het hebben van een mantelzorgwoning is ideaal voor degene die de zorg verleend, maar ook voor de persoon die de zorg krijgt. Je bent altijd dicht bij elkaar. Je kan dus snel hulp verlenen. Een mantelzorgwoning kan je helemaal zelf afstellen op jouw smaak. Het is zelf mogelijk om een mantelzorgwoning op maat te maken. Met de unit kan je dus een hoop kanten op. Wie wilt dat nou niet?! Ben jij nog op zoek naar een mantelzorgwoning in Bergen op Zoom? Neem dan een kijkje bij Thuis aan Huis!

Hoe ziet zo’n mantelzorgwoning er nou uit? 

Een mantelzorgwoning is een unit waar je in kan wonen. Je hebt in een unit ook sanitaire voorzieningen. Iemand kan dus gewoon in zijn eigen unit koken, slapen en douchen. Een unit kan op maat gemaakt worden. Dat is ook zo ideaal aan een unit. Verder heeft een mantelzorgwoning, maar één verdieping. Het is ook niet toegestaan om hier zomaar een dak op te maken. Er zijn verschillende soorten en modellen mantelzorgwoningen. Je kan ze dus ook helemaal afstemmen op jouw smaak en wensen. De unit kan heel modern, maar het kan ook helemaal van hout gemaakt worden. 

Kan een mantelzorgwoning zijn eigen huisnummer krijgen

Als jij in een mantelzorgwoning woont, kan je bij de gemeente jouw eigen huisnummer aanvragen. Vind jij dit belangrijk, dan is het dus mogelijk om jouw eigen huisnummer te krijgen. Zo wordt alle post ook gelijk bij het juiste adres geleverd. 

Wie mag er in een mantelzorgwoning wonen? 

Een persoon met een handicap of een persoon die extra verzorging nodig heeft, heeft recht op een zorgwoning. Bij Dit is Plek kan jij een zorgunit huren of zelf kopen. Deze units zijn ideaal voor mensen die wat extra zorg nodig hebben. Een zorgunit mag je zonder vergunning neerzetten op eigen terrein. Het plaatsen van een zorgunit heeft dezelfde regels als het plaatsen van een garage. Het grote voordeel van zo’n unit is ook dat je dicht bij elkaar bent en je gemakkelijk hulp kan geven. Een mantelzorgwoning mag er vijftien jaar staan. Als je daarna meer tijd nodig hebt, moet je wel een vergunning aanvragen. Je mag niet met een hele familie in een zorgunit wonen. Je mag er maximaal met zijn tweeën in wonen. De zorgunits zijn ook niet heel groot en meer dan twee personen is ook niet ideaal.