Wat zijn de voor- en nadelen van een boxspring?

Voordat je een boxspring gaat kopen, is het fijn in duidelijk op een rij te hebben wat nou eigenlijk de voordelen zijn en wat de nadelen zijn. Waarom zou je juist kiezen voor een boxspring of waar juist niet? In Nederland zijn boxsprings op dit moment de meest verkochte bedden. Toch is niet iedereen er fan van. Lees snel verder om erachter te komen wat de voor- en nadelen zijn. 

De voordelen: 

  • Je hebt boxsprings die elektrisch verstelbaar zijn bij Boxspring.nl. Heel handig wanneer je graag in bed ontbijt of naar een film of serie kijkt!
  • Boxsprings zien er vaak mooi uit en ze hebben een fijne hoogte zonder dat ze er ouderwets uitzien. Vaak is een boxspring dan ook een stuk hoger dan een gewoon ledikant met bedbodem en matras. De hoogte zorgt voor een prettige in- en uitstap in bed, fijne werkhoogte tijdens het verschonen en ook een aangename hoogte om te slapen.
  • Je hebt erg veel opties op het gebied van design van een boxspring. Denk aan het materiaal, de kleur, de grootte en ga zo nog maar even door. Zo heb je altijd wel een bed wat mooi bij jouw interieur past. 
  • Zowel de ventilatie als de temperatuur van een boxspring zijn erg goed. Het is een constructie de open is van veren. 
  • De levensduur van een boxspring is erg lang. Het is dus een duurzaam bed! Na 10 jaar is het slim om de matrassen te vernieuwen, maar met de boxspring zelf kan je veel langer doen. 

De nadelen: 

  • Een boxspring heeft vaak een stoffen bekleding en het kan lastig zijn om dit goed schoon te houden. Vooral wanneer je last hebt van huisstofmijt kan dit een groot nadeel zijn. Je gaat er dan namelijk echt last van krijgen. Als alternatief heb je tegenwoordig kunststof bekleding voor op de boxspring. Dit maakt het onderhouden heel wat makkelijker!
  • Een boxspring kan er in een kleine kamer heel groot uitzien en dat is niet wat je wilt. Wanneer je dus een kleine slaapkamer hebt, is een boxspring misschien niet zo’n goed idee. 
  • Omdat zowel de boxspring bedbodem als de matras vaak is voorzien van veren, ervaren sommige gebruikers dat de combinatie te veel verend vermogen heeft bij het draaien en keren tijdens de slaap of het in- en uitstappen in bed.