Last van kalkaanslag? Dit kun je doen!

Er zijn veel mensen in Nederland die last hebben van kalkaanslag in de keuken, in de wasmachine of zelfs in de kelder. Dat er veel Nederlanders zijn die hier last van hebben is zeker niet vreemd, want de oorzaak hiervan is dat er veel kalk in het Nederlands water zit. Nederland haalt het drinkwater uit de bodem en daar is veel kalk te vinden. Kalkaanslag is erg vervelend en kan je op verschillende manieren voorkomen. 

 

Kokend water met azijn

Als je binnenkort de ramen van je woning wilt wassen, maar last hebt van kalkaanslag, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je kunt dit oplossen door het water dat je gaat gebruiken te koken met een waterkoker en hier azijn aan toe te voegen. In veel gevallen wordt dit mengsel in een plantenspuit gegoten om het vervolgens op het object met kalkaanslag te sprayen. Het is een goedkope oplossing waar iedereen baat bij kan hebben.

 

Schaf een waterontharder aan

Het is erg lastig om zelf kalk uit het water te filteren en daarom zijn er steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om een waterontharder van Soft Water Systems Papendrecht aan te schaffen. Een waterontharder wordt geïnstalleerd in je woning en filtert veel mineralen waaronder kalk uit het kraanwater. Hierdoor zul je geen last hebben van kalkaanslag in de vaatwasser, wasmachine of in de badkamer. Houd er wel rekening mee dat een waterontharder niet bepaald goedkoop is en je daar dus vaak honderden euro’s aan kwijt bent. 

 

Laat je leidingen controleren

Dat je last hebt van kalkaanslag hoeft zeker niet altijd te betekenen dat er een grote hoeveelheid kalk in het water zit. Het is namelijk ook goed mogelijk dat het kalk zich heeft opgehoopt de afgelopen tientallen jaren en dat het langzamerhand wordt vrijgegeven. Het is daarom verstandig om eens de leidingen van je woning goed te laten controleren. Specialisten kunnen met speciaal apparatuur in je leidingen kijken en zien of je leidingen last hebben van kalkaanslag. Daarnaast kunnen zij ook een meting uitvoeren om te achterhalen hoeveel kalk er in het drinkwater zit.