Wat moet je doen als je last hebt van vocht in je woning?

Als je last hebt van vocht in je woning, bijvoorbeeld achter een muur, op zolder of in de kelder, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Vocht kan veel schade aanrichten als het dat nog niet gedaan heeft, maar ook is het mogelijk dat de schade alleen maar erger wordt. Actie ondernemen is dus de enige oplossing om van het probleem af te komen. 

 

Schakel een vochtexpert in 

Een van de beste keuzes die je kan maken als je last hebt van vocht, is het contacteren van een vochtexpert Tilburg. Een vochtexpert is een persoon of bedrijf dat gespecialiseerd is in het herkennen, repareren en voorkomen van vochtschade. Een vochtexpert komt dus graag bij je langs om het probleem te verhelpen. Het vinden van een vochtexpert is zeker niet moeilijk, omdat er veel bedrijven in Nederland zijn die zich bezighouden met het  verhelpen van vocht schade. Dat er zoveel bedrijven zijn, heeft ermee te maken dat vocht een zeer groot probleem is in ons land. 

 

Wat zijn de gevolgen van vocht?

Wanneer vocht in je woning terechtkomt, dan kan dat schade veroorzaken. Hierbij kun je denken aan hout- en betonrot, maar ook is het mogelijk dat het gevaarlijke situaties oplevert. Er is namelijk sprake van elektrocutie gevaar als vocht en water bij elkaar komen. De gevolgen kunnen dus zeer groot zijn, vooral als je te lang wacht met het bestrijden van het vocht. Dit wil je altijd zien te voorkomen, aangezien vocht voor duizenden euro’s aan schade aanricht en de schade vaak niet vergoed wordt de verzekeraar.

 

Vochtproblemen voorkomen tijdens een verbouwing 

Tijdens het verbouwen van een woning worden bepaalde ramen, muren en/of kozijnen vaak verwijderd. Je kunt dan van binnen naar buiten kijken en dat is precies het moment dat vocht zijn kans grijpt. Dauw en regenwater kan langzaam in de woning terechtkomen en zeer veel schade aanrichten, vooral als je de woning aan het verbouwen bent. Gevoelige materialen liggen dan namelijk open en bloot en kunnen zo het slachtoffer worden van vocht. Je kunt dit het beste voorkomen door op de plekken waar kozijnen, ramen en muren verwijderd zijn, een zeil aan te brengen.