Wat heb je nodig voor het schilderen van je woning?

Als je binnenkort je woning wilt verkopen, dan is het belangrijk dat je woning er goed uit ziet. Het kan voorkomen dat de kozijnen en de buitenkant van je woning er niet meer zo mooi uit zien. Het is dan de hoogste tijd om de kozijnen en de buitenkant van je woning te schilderen. Dit kun je laten doen door een schildersbedrijf, maar dat kan prijzig zijn en het is daarnaast ook mogelijk om zelf de kozijnen en de buitenkant van je woning te schilderen. 

Huur een rolsteiger 

Eén van de belangrijkste spullen die je nodig zult hebben als je je kozijnen en de buitenkant van je woning wilt schilderen, is een rolsteiger. Een gemiddelde Nederlandse woning is ongeveer vier meter hoog, dus je kunt je wel voorstellen dat het niet makkelijk is om de buitenkant en de kozijnen van je woning te schilderen zonder rolsteiger. Het is wel mogelijk om hiervoor een ladder te gebruiken, maar dat is vrij gevaarlijk en daarnaast niet erg handig. Je hebt veel meer bewegingsruimte als je een Fast Clic rolsteiger huurt. Je kunt vrijwel overal in Nederland een rolsteiger huren, dus ook bij jou in de omgeving is er wel een verhuurbedrijf te vinden waar je terecht kunt voor het huren van een rolsteiger. 

Voldoende verf 

Waar veel mensen die de buitenkant van hun eigen woning willen schilderen de fout in gaan, is dat ze te weinig verf aanschaffen. Je kunt je wel voorstellen dat het om tientallen en soms wel honderden vierkante meters gaat. Het is dus vrij logisch dat je het bij lange na niet gaat halen met enkele liters verf. Voor de kozijnen van je woning heb je veel minder verf nodig aangezien dit om een kleiner oppervlak gaat.

De juiste gereedschappen 

Voor het schilderen van de buitenkant en de kozijnen van de woning, is het erg belangrijk om te beschikken over bepaalde gereedschappen. Zo zul je een hogedrukreiniger nodig hebben waarmee je de kozijnen en gevels van je woning eerst kun reinigen. Dit is beter voor het resultaat. Daarnaast is het ook erg belangrijk om over een schuurmachine te beschikken, want de oude verf op de kozijnen zal eerst verwijderd moeten worden.