In 5 stappen een wandplank ophangen: Gemakkelijk, thuis DIY project

Bij het organiseren maken soms de kleinste details de grootste indruk. Een wandplank is een geweldige manier om wat extra opbergruimte te creƫren in een kleine ruimte. Omdat ze zo snel en gemakkelijk kunnen worden gemaakt, zijn wandplanken ook een geweldig doe-het-zelfproject voor mensen die niet veel ervaring hebben met timmeren of andere huisverbeteringsprojecten. Het duurt niet lang om een wandplank te maken, en u zult verbaasd zijn over de impact ervan op uw interieur. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over het toevoegen van een wandplank in je huis.

Wat je nodig hebt

Om te beginnen heeft u de volgende materialen en gereedschappen nodig. Sommige van deze voorwerpen heb je misschien al in huis, en andere kun je kopen bij een bouwmarkt of centrum voor woningverbetering – Schroeven – Muurschroeven zijn er in verschillende maten, afhankelijk van het gewicht van de voorwerpen die u op uw plank wilt plaatsen. Een vuistregel is om een schroef te gebruiken die een derde is van de dikte van uw plank. – Houten planken – U kunt verschillende soorten planken gebruiken om een wandplank te maken, waaronder cederhout, grenenhout en MDF. Als je ceder of grenen kiest, zorg er dan voor dat ze behandeld zijn zodat ze geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. MDF is een goede optie als je veel zware spullen op je plank wilt zetten, omdat het zwaarder is dan grenen of cederhout. – Boor en bits – Een boor is nodig om de gaten voor de schroeven te maken. Kies een boor die even groot is als de breedte van je schroeven.

Installeer uw schroeven

Zodra u de lengte van uw schroeven hebt bepaald, is het tijd om ze in de muur te schroeven. U wilt uw muurschroeven niet te strak of te los installeren, anders kunnen ze eruit vallen. Zorg ervoor dat uw schroeven stevig maar niet te strak in de muur worden geschroefd. Een manier om te controleren of je schroef stevig in de muur zit, is door de plank van de grond op te tillen. Als de schroef uit de muur komt, is hij niet stevig in de muur geschroefd. Als de schroef te vast in de muur zit, kan hij niet uit de muur worden gehaald. Bij het bepalen van de juiste vastheid van uw schroeven is het altijd het beste om het zekere voor het onzekere te nemen.

Ophangen is een plank op

Zodra uw wandplank waterpas staat en uw schroeven stevig in de muur zitten, kunt u de plank ophangen. Plaats de plank op de muur waar je hem wilt hebben. Gebruik opnieuw de waterpas om ervoor te zorgen dat hij waterpas staat met de grond en de andere kant van de muur. Maak vervolgens met een potlood een markering op de muur waar de plank komt te hangen. Nu hoeft u alleen nog maar met een hamer de schroef in de muur te slaan. Zodra de schroef stevig in de muur zit, bevestigt u de plank aan de muur met een schroevendraaier. Voor een leuk effect kunt u de plank bevestigen met bijvoorbeeld plankdragers.