In welke situaties kan het handig zijn om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen?

Er zijn veel verschillende soorten advocaten. Dat komt doordat de Nederlandse wet erg uitgebreid is en het vrijwel onmogelijk is om specialist te zijn op alle verschillende rechtsgebieden. Hierdoor specialiseert een advocaat zich normaal gesproken slechts op één rechtsgebied waardoor diegene echt een expert is op het gebied van een bepaald soort zaak. Als je bijvoorbeeld te maken hebt met een conflict tussen jou en je werkgever, kun je een beroep doen op de diensten van een arbeidsrecht advocaat. Er zijn veel verschillende situaties waarin dit handig kan zijn.

Je hebt nog recht op achterstallig loon

Het komt wel eens voor dat iemand is ontslagen door zijn of haar werkgever, maar dat diegene nog recht heeft op een bepaald bedrag aan loon. Dit is een erg vervelende situatie, want je wilt natuurlijk gewoon het loon krijgen waar je recht op hebt. Het is dan ook verstandig om eens goed na te denken over wat je kunt doen om dit toch te krijgen. Je kunt dan een advocaat inschakelen om een rechtszaak te beginnen tegen je oude werkgever. Ook kun je achterstallig loon vorderen met hulp van Rechtnet, zodat je hier zelf weinig moeite voor hoeft te doen.

Een ongeval op de werkvloer

Wanneer je tijdens het werk te maken hebt gehad met een ongeval, is het mogelijk dat je hierdoor recht hebt op een schadevergoeding. Wel zal hier dan hoogstwaarschijnlijk een rechtszaak aan vooraf gaan. Je kunt hiervoor een beroep doen op de diensten van een advocaat die gespecialiseerd is op het gebied van arbeidsrecht, maar ook kan het handig zijn om een letselschade advocaat in te schakelen. Dit is namelijk iemand die precies weet wanneer je recht hebt op een schadevergoeding wanneer je letselschade hebt opgelopen. 

Je bent onterecht ontslagen

Als je bent ontslagen, is het niet altijd zo dat je het hiermee eens bent. Ook als je het hier niet mee eens bent, hoeft het niet per se zo te zijn dat het ontslag niet rechtsgeldig is. Echter, wanneer jij denkt dat het ontslag niet met de juiste reden is gedaan, is het mogelijk om een zaak te beginnen tegen je werkgever. Je kunt er op die manier namelijk voor zorgen dat het ontslag wordt teruggedraaid of dat je een schadevergoeding krijgt omdat het niet op de juiste manier is gegaan.