Hoe zorg je dat je je huis voor een goede prijs verkoopt?

Een huis verkopen is een lang en soms lastig proces. Er is vanalles waar je rekening mee moet houden en er zijn veel zaken die je goed moet regelen. Je wilt natuurlijk de beste prijs voor jouw woning krijgen, wat soms lastig kan zijn in deze tijden. Daarom geven wij je een paar tips om jouw huis voor een goede prijs te kunnen verkopen. Lees snel verder!

Schakel een makelaar in

Het beste advies om je woning te verkopen, is om het niet volledig zelf te doen. Wanneer je geen professional bent, is er te veel waar je misschien niet aan denkt. Je doet er daarom goed aan om een makelaar in te schakelen. Dit is iemand met de kennis en kunde om jouw huis voor een goede prijs te kunnen verkopen. Je kunt bijvoorbeeld de hulp van Van der Eijken Makelaardij Roosendaal inschakelen. Zij zijn een professionele makelaardij en helpen je graag bij de verkoop van jouw woning!

Zorg voor goede foto’s

Uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste, maar wel het eerste wat je ziet bij een huis. Wanneer een huis er op de foto’s niet aantrekkelijk uitziet, zul je weinig bezichtigingen krijgen of je krijgt geen goed bod. Zorg daarom dat er goede en professionele foto’s gemaakt worden. Een makelaar zal waarschijnlijk hetzelfde advies geven of zelfs een fotograaf in dienst hebben. Fotografen die gespecialiseerd zijn in foto’s van woningen, kunnen kamers ruimtelijker laten lijken en weten precies hoe alles moet staan om de beste plaatjes te schieten. Heel handig dus!

Zet het huis te koop op meerdere verkoopsites

Er zijn verschillende woningsites, zoals Funda, Jaap en Pararius. Hoe meer sites je gebruikt voor de verkoop, hoe meer mensen jouw huis zien. Overleg met jouw makelaar ook welke websites het beste werken en laat jouw woning ook op hun website plaatsen. Je kunt dan ook de verkooppagina delen op je social mediakanalen. Meer exposure resulteert vaak in meer geïnteresseerden!

Maak het huis netjes voor kijkers

Een laatste en belangrijke tip: zorg dat je woning er netjes uitziet wanneer er bezichtigingen zijn. Dat betekent dat je het huis goed schoonmaakt van tevoren en geen rommel laat slingeren. Een net en schoon huis is namelijk veel aantrekkelijker om te kopen, want mensen zien zichzelf liever in een schoon huis. Zorg dus dat je het huis netjes achterlaat voor de bezichtiging, dan verkoopt het zeker beter!