Waarom zou je kiezen voor een rolgordijn?

Raambekleding komen we tegen in allerlei soorten en uitvoeringen. Waar je als klant uiteindelijk voor kiest, heeft deels te maken met persoonlijke voorkeur. Ook praktisch in het gebruik, en duurzaamheid spelen mee in je beslissing. Maar waarom zou je dan bijvoorbeeld kiezen voor een rolgordijn? Wat hebben rolgordijnen wat andere raambekleding niet heeft? Waar moet je op letten bij binnenzonwering kopen?

Spelen met licht

Als de zon schijnt, laat je hem graag ook binnen schijnen. Tenzij het te warm wordt, of de zon bijna verblindend werkt. Maar om hem volledig buiten te sluiten, dat gaat je wat te ver. En gelukkig kan je met rolgordijnen spelen met zonlicht. Wil je die zonnestralen lekker helemaal in je kamer laten doordringen, dan laat je ze omhoog. Wordt het echt te warm en te licht in huis, dan laat je ze helemaal naar beneden. Maar daar tussen ligt heel veel speelruimte, die je zelfs per moment op de dag kunt benutten. Met rolgordijnen creëer je een speels effect, en ziet je huis er ook van buiten altijd net weer iets anders uit. Ook goed voor je privacy trouwens.

Geen stofnesten

Gordijnen vangen stof, en meer dan je denkt. Gordijnen zal je dus af en toe moeten wassen, en daar worden ze per definitie niet mooier van. Rolgordijnen vangen nauwelijks stof, en neem je ook makkelijk af. Zeker als je voor een behoorlijke kwaliteit rolgordijnen kiest, gaat deze handige raambekleding heel lang mee.

Spelen met kleur of dessin

Je bepaalt uiteraard zelf welk dessin, welke kleur jij in je rolgordijnen wilt. Wil je voor verschillende ramen ook verschillende kleuren of een ander dessin? Jij bepaalt. En door dan te spelen met het deels omhoog en deels omlaag laten van je rolgordijnen creëer je een nog persoonlijker effect.

Tegen het raam

Tot slot: rolgordijnen nemen geen plaats in! Zeker in een kleinere ruimte scheelt dat echt wel iets. Rolgordijnen hangen namelijk praktisch tegen je ramen.