Waar moet je op letten bij een veranda?

Heb je altijd al gedroomd van een veranda? Je ziet jezelf al helemaal zitten in de ochtend met een kop koffie, heerlijk in de buitenlucht. Ook zomeravonden worden twee keer zo gezellig wanneer je met zijn allen op de veranda zit. In dit artikel lees je op welke factoren je moet letten bij de aanschaf van een veranda; zo weet je zeker dat je jouw droomveranda krijgt.

Het type veranda 

Wanneer je een veranda wilt plaatsen, moet je eerst bepalen wat voor soort veranda je wilt. Er zijn een hoop verschillende soorten, zoals een woon- of leefveranda, open veranda’s en glasshouses. Dat zijn maar enkele voorbeelden uit de lijst van type veranda’s – doe dus goed onderzoek naar welk soort veranda past bij je wensen. Wil je graag in een goed geïsoleerde ruimte loungen? Ga dan voor een leefveranda. Complete rust vindt je in glasshouses, waar je ook nog eens geniet van veel lichtinval en wanneer je graag het hele jaar door buiten wilt zitten, kun je een open veranda plaatsen. 

Veranda’s met glazen wanden

Wanneer je een veranda met glazen wanden plaatst, moet je niet alleen kijken naar wat voor soort schuifdeuren je mooi vindt, maar ook naar het soort glas dat je wilt. Zo kun je bij Verandaglas kiezen uit zowel heldere als getinte glazen. Het voordeel van getint glas, is dat jij lekker naar buiten kunt kijken, maar anderen kunnen niet naar binnen kijken. Dat zorgt voor een ruimte waar je optimaal geniet van privacy en lichtinval. Helder glas is wat goedkoper dan getint glas, maar dat doet niet af aan kwaliteit. Of je nu voor volledige privacy gaat of niet, een veranda met glas zorgt voor goede isolatie en is nog mooi ook!

Vraag een vergunning aan

Wat je niet moet vergeten wanneer je een veranda wilt laten plaatsen, is dat je een vergunning aan moet vragen of aan de gemeente moet melden dat je een veranda wilt bouwen. Dit laatste is de makkelijkste optie; je veranda moet wel aan enkele eisen voldoen, zoals dat deze niet hoger dan 4 meter mag zijn, de functie van de woning niet mag veranderen en de veranda in de regel de perceelgrens niet mag raken.