Wat moet je doen met glasafval?

Als je een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met de productie of verkoop, is er ook een kans aanwezig dat je bedrijf grote aantallen glasafval produceert. Er zijn helaas maar erg weinig bedrijven in Nederland die weten wat ze met het glas aanmoeten en dat is natuurlijk erg jammer. Het meeste glas belandt daardoor dus in de vuilnisbak en dat moet jouw bedrijf zien te voorkomen. Wil je weten wat je moet doen met het glasafval? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen.  

Laat meerdere containers bij je bedrijfspand plaatsen

Een van de eerste stappen die je moet zetten als je bedrijf glasafval produceert, is het laten plaatsen van meerdere containers die geschikt zijn voor glas. Het is niet moeilijk om aan deze speciale containers te komen, want je kunt hiervoor contact opnemen met een verhuurbedrijf of een Nederlandse afvalverwerker. Wanneer je gaat kiezen uit een van de vele afvalverwerkers in Nederland, is het aan te raden om de verschillende aanbieders en containers te vergelijken. Door een glascontainer vergelijken weet je namelijk welke partij het beste bij je onderneming past, maar ook welke partij het goedkoopst is. 

Sorteer glasafval zoveel mogelijk

Veel bedrijven denken dat het niet nodig is om glasafval te sorteren, maar dat is onjuist. Het sorteren van glasafval is juist erg belangrijk, want er zijn duizenden verschillende soorten glas. Bepaalde glassoorten zijn erg makkelijk te recyclen en andere glassoorten zijn juist niet of erg moeilijk te recyclen. Dit is ook precies de reden waarom het belangrijk is om meerdere containers te huren of aan te vragen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om glasafval efficiënt te verzamelen. 

Wat gebeurd er met het afval?

Wanneer je glasafval wilt verzamelen zodat het verwerkt kan worden door een afvalverwerker, dan wil je natuurlijk ook weten wat er met het afval gaat gebeuren. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er bepaalde glassoorten die gerecycled kunnen worden. Dit is dan ook precies wat er met het verzamelde glasafval gaat gebeuren. De glassoorten die niet gerecycled kunnen worden, worden vernietigd. Tijdens het vernietigen van glas komt er ontzettend veel energie vrij en dat word omgezet in stoom, elektriciteit of warmte. Wil je meer over dit proces weten? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een afvalverwerker.