Studeren in Breda, wonen in Roosendaal

Nu het studiejaar weer is begonnen, kan het lastig zijn om in Rotterdam of Breda een woning te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een studio, appartement of studentenhuis. Vaak zijn de woningen slecht onderhouden en zeer gehorig, in dit geval kun je ervoor kiezen om in een stad of dorp dichtbij school te gaan wonen. Wij hebben er voor gekozen om te wonen in Roosendaal. Woningen zijn hier iets goedkoper dan in Breda en je krijgt er nog meer vierkante meters voor terug ook!

De huizenmarkt in Roosendaal

In Roosendaal zijn de prijzen een stuk lager dan in omliggende dorpen en steden. Wanneer je Roosendaal vergelijkt met bijvoorbeeld Zundert betaal je in Roosendaal gemiddeld €10.000,- tot €20.000,- minder voor een vergelijkbaar appartement. Wanneer je Breda en Roosendaal vergelijkt met elkaar zie je dat je in Roosendaal voornamelijk nieuwe en ruimere woningen krijgt voor hetzelfde geld. Voordat je iets huurt of koopt in Roosendaal is het wel belangrijk om de woning goed te controleren. Voordat je het weet moet je een riool ontstoppen in Roosendaal. Wil je zelf je handen hier niet aan vuil maken? Neem dan contact op met DG Riooltechniek.

Het vervoer naar Breda

Het wonen in de stad waar je studeert doe je vaak om de reistijden te verkorten. Wanneer je besluit om in een dorp of stad dichtbij te wonen is het belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn om jezelf te vervoeren. Roosendaal heeft een prima treinverbinding met Breda en vanaf het station is het slechts enkele minuten met de bus. Ook is het slechts 20-30 minuten rijden met de auto vanuit Roosendaal richting de hogescholen in Breda. Ook kun je met enkele elektrische huur scooters je in Breda prima verplaatsen. Vanaf het station tot een hogeschool is het ongeveer vijf tot tien minuten rijden.

Studeren in Roosendaal

De studies zijn iets minder bekend dan de grotere scholen in Breda, maar er is een mogelijkheid om een Associate Degree te volgen in Roosendaal. De studie duurt 2 jaar, een prima periode om in een appartement of studio te overbruggen. Mocht je gedurende de periode in Roosendaal of Breda problemen ondervinden met de riolering van je woning? Je weet wie je moet bellen!