3 redenen om op uitwisseling naar Mexico te gaan

Ben jij je aan het oriënteren op een studiejaar in het buitenland, maar weet je nog niet goed waar je naartoe wilt gaan? Gooi het eens over een andere boeg en ga naar Mexico! In dit artikel geven we je drie redenen om op uitwisseling naar dit bijzondere land te gaan; zo heb jij na het lezen helder wat jij volgend schooljaar gaat doen!

Weer eens wat anders

Waar andere scholieren bij uitstek kiezen voor een highschool in Amerika, krijg je een hele unieke ervaring wanneer je op uitwisseling naar Mexico gaat. Het onderwijssysteem is in Mexico heel anders dan in Amerika of Nederland. Zo is er een openbaar onderwijssysteem waarin een leerplan door de overheid verplicht wordt gesteld en een systeem dat aangesloten is bij een lokale universiteit. Daarnaast zijn er scholen die lessen hebben die gericht zijn op technologie en commercie. Wanneer je naar een middelbare school gaat die aangesloten is bij een universiteit, heb je de kans om een specialisatie naar keus te kiezen, zoals biologie, literatuur of filosofie. Dat bereidt je voor op een eventuele studiekeus na het behalen van je diploma. Wanneer je kiest voor een uitwisseling naar Mexico, zijn er dus een hoop mogelijkheden en kun je jezelf echt ontwikkelen en voorbereiden op je toekomst door lessen te volgen die in Nederland niet beschikbaar zijn.

Prachtige cultuur

Genoeg over school! Dat is natuurlijk belangrijk, maar er is in Mexico ook een hoop te doen en te beleven. Het land heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds terugziet in hun cultuur. Zo worden er kleurrijke feesten gevierd, zoals de Dag van de Doden en kun je verschillende tempels van de Maya’s bezoeken. Mexicanen weten hoe ze van het leven moeten genieten, houden van heerlijk eten en zijn gastvrij. Daarom zul jij je bij jouw gastgezin snel thuis voelen en leren hoe je omgaat met een onbekende cultuur, taal en nieuwe mensen om je heen. Na schooltijd ga je samen de straat op en geniet je van muziek en dans; Mexico is een ervaring die je nergens anders zult vinden!

Goede begeleiding

Nog een goede reden om naar Mexico op uitwisseling te gaan, is dat je uitstekend begeleidt wordt door de mensen van het uitwisselingsbureau. Ze weten precies hoe alles in Mexico werkt, welke documenten je nodig hebt om je aan te melden voor jouw high school en zorgen ervoor dat je op een veilige plek terecht komt. Tijdens jouw uitwisseling kun je Spaanse lessen volgen en wordt je ter plaatse door een medewerker begeleidt. Zo hoef je niet bang te zijn dat je aan jouw lot wordt overgelaten als je eenmaal de sprong hebt gewaagd en kun je zonder spanning het avontuur in Mexico beleven.