3 manieren voor meer privacy

Heb je last van nieuwsgierige buren, of kijken voorbijgangers op straat steeds bij jou naar binnen? Tijd om voor wat meer privacy te zorgen! De vraag is nu alleen, hoe ga je dit aanpakken? Dit artikel zet drie manieren op een rijtje, waarmee jij binnen een mum van tijd ervoor zorgt dat je in alle rust kunt genieten van je privacy. Zowel binnen als buitenshuis!

Plaats een schutting

Een handige en simpele manier om snel voor meer privacy te zorgen in je tuin is door een schutting te plaatsen. Het maakt niet uit of het om je voor- of achtertuin gaat, een simpele schutting is al genoeg om ervoor te zorgen dat jij die vervelende buren of voorbijgangers weg houdt. Schuttingen komen in vele soorten en maten en je kunt het zo uitgebreid en duur maken als je zelf wilt. Het enige waar je goed op moet letten is dat de schutting hoog genoeg is. Ook is het verstandig om je plannen voor een schutting op tijd te communiceren met eventuele buren. Dit voorkomt een boel onvrede in de toekomst en met wat geluk willen je buren meebetalen! Ga hier echter nooit zomaar van uit en ga eerst het gesprek aan.

Meer groen, minder inkijk

De juiste beplanting zorgt er niet alleen voor dat je meer groen in je tuin hebt, het biedt ook de nodige beschutting. Zo sla je twee vliegen in één klap! De meest directe manier om met behulp van beplanting je tuin af te schermen is door een haag aan te planten. Een goed onderhouden haag is hoog en vol genoeg om ervoor te zorgen dat jouw tuin veilig is voor pottenkijkers. Goede opties voor hagen zijn beukenhagen, de laurierhaag en de taxushaag. Al deze hagen zijn gemakkelijk te onderhouden, groeien goed dicht en zijn makkelijk op hoogte te snoeien. Een andere manier om in je voor- en achtertuin privacy te creëren is door leibomen te planten. Leibomen zijn vanwege hun sfeervolle uitstraling uitermate geschikt om op een subtiele manier de inkijk van je tuin of huis te verminderen. Doordat de bomen weinig ruimte in beslag nemen, kunnen ze in zowel grote als kleinere tuinen geplant worden. Verschillende hagen en leibomen kopen kan gemakkelijk online.

Plak je ramen af

Het klinkt misschien wat extreem, maar door raamfolie aan te brengen op jouw ramen voorkom je dat mensen ongewenst naar binnen kunnen kijken. Het afplakken van je ramen met raamfolie is een snelle, makkelijke en effectieve manier om jouw privacy binnenshuis te garanderen. Deze oplossing is met name geschikt voor mensen waarvan het huis direct aan het trottoir grenst en er dus geen ruimte is voor een schutting of haag. Een nadeel van raamfolie lijkt misschien dat je zelf nu niet meer naar buiten kunt kijken, maar dit hoeft niet zo te zijn. Tegenwoordig bestaat er ook zogeheten ‘one-way-vision’ folie. Bij deze folie kunnen mensen van buitenaf niet door de folie heen kijken, maar jij kan dat vanuit je huis wel. Ideaal als je toch gewoon naar buiten wilt kunnen blijven kijken!