De voor- en nadelen van een hypotheekadviseur inhuren

Het inhuren van een hypotheekadviseur was vroeger iets wat bijna iedereen deed. Nu is dat een stuk minder vanzelfsprekend en zijn er veel mensen die hun advies op internet opzoeken om goedkoper uit te zijn. Is het wel verstandig om dit allemaal zelf uit te zoeken of kan je toch beter voor een hypotheekadviseur gaan? In dit artikel lees je de voor- en nadelen van een hypotheekadviseur en een makelaar zoals Ard uw Makelaar. Zo weet jij of je er wel een nodig hebt of niet. Lees zeker even verder als je meer over dit onderwerp te weten wilt komen. 

De voordelen

Je krijgt persoonlijk advies

Een groot voordeel van een hypotheekadviseur is dat zij erg goed persoonlijk advies kunnen geven. Een hypotheekadviseur weet wat mogelijke hypotheken zijn. Op het moment dat jij bepaalde wensen die je hebt doorgeeft, kunnen hun hier dus rekening mee houden. Ook kan een hypotheekadviseur alle financiële risico’s voor jou op een rij zetten. Zo kom je dus niet voor verrassingen te staan. 

Een onafhankelijke vergelijking

Een onafhankelijke hypotheekadviseur bekijkt alle hypotheekvormen die voor jou in aanmerking komen en kan ze simpel en snel met elkaar vergelijken. Een onafhankelijke adviseur staat dus los van iemand die een hypotheek verstrekt. Geen zorgen dus dat er iemand provisie verdient wanneer je een hypotheek bij iemand afsluit. Dit is fijn om te weten!

De nadelen 

Het is niet goedkoop om een hypotheekadviseur in te schakelen

Wanneer je een hypotheekadviseur inschakelt, kan dit in veel gevallen heel wat geld kosten. Vooral omdat er veel adviseurs zijn die alleen advies geven en daarbuiten niks doen. Wanneer je na het advies ook nog begeleid wilt worden, moet je nog extra betalen. Wanneer je een onafhankelijke hypotheekadviseur inhuurt, ben je 2.000 tot 3.000 euro kwijt. Bij een hypotheekadviseur van een bank liggen de prijzen iets lager en kost het je 1.500 tot 2.500 euro.